[ Portada | Editorial | Rol | Ordinador | Relats | Enllaços | Staff | Visites ]
[ 9D-Còmics ]

Esquadró Z

Des que devers el 1895 aparegué Yellow Kid el còmic ha evolucionat amb el món mateix. Yellow Kid era un personatge de tira còmica a un diari, més tard apareixerien els comic-books, incorporarien color, millorarien la qualitat... i a març de 2002 a la Novena Dimensió teniu la possibilitat de llegir un còmic en suport virtual, tot i que siguin imatges escanejades d'uns tradicionals dibuixos a mà.

Però el còmic no és nou a la nostra pàgina web. De fet "Mister Toni" és un personatge de tira còmica quasi m'atreviria a dir que "típic" (les seves lliçons són atípiques... això està clar!), i la influència del còmic també la podreu notar a l'apartat dedicat als Jocs de Rol, al cap i a la fi el DC-Heroes és un joc basat en l'univers super-heroic de l'editorial nord-americana DC Comics.

Com podreu comprovar el primer còmic pròpiament dit de 9-D és una versió mallorquina dels tradicionals "superherois" de Marvel Comics o la ja esmentada DC Comics, un estil al que en Felip i jo mateix som afeccionats des de ben jovenets. Els nostres "pinets" en superherois començaren a un quadern de retxes devers l'any 1987... i han passat quinze anys! Al precursor de 9-D, el fanzine KAME, recuperàrem alguns personatges per fer un còmic sobre el super-heroi "Negatón", i ara us oferim un renovat Esquadró Z que esperam que sigui del gust de tothom... hem de fer notar que aquesta revitalització de la nostra afecció als còmics, per la meva part almenys, deu molt a "Comics Fórum", que ha tret al mercat fa uns anys la "Línea Excelsior", i dins d'ella la "Biblioteca Marvel", una edició especial dels grans còmics de l'era de plata, que iniciaren Stan "The Man" Lee i Jack "King" Kirby el 1961 amb l'aparició del primer còmic de "The Fantastic Four" ("Els quatre fantàstics"). Humils i modests èmuls de Lee i Kirby, hereus de la seva tradició, en Felip i jo mateix amb el suport mai suficientment agra´t del gran Toni Burguera vos oferim l'episodi 0 de l'Esquadró Z, esperam que vos agradi i vos anunciam ja l'episodi 1, amb un millor argument i millor dibuix perquè a 9-D... sempre milloram per oferir un millor producte! Nuff said!

C. B. Bonet

Portada Pàgina 1 Pàgina 2
Pàgina 3 Pàgina 4 Pàgina 5
Art: Felip Guió: C. B. Bonet Muntatge: Toni Burguera